Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Po vyše 30 rokoch opúšťa McDonald´s ruský trh

Na snímke ľudia kráčajú okolo zatvorenej najstaršej moskovskej reštaurácie McDonald's, ktorú otvorili 31. januára 1990. Foto: FOTO TASR/AP

McDonald´s začiatkom marca oznámil, že dočasne zatvorí všetkých približne 850 reštaurácií na ruskom trhu, vrátane ikonickej reštaurácie na Puškinovom námestí.

Moskva 16. mája (TASR) - Americká sieť rýchleho občerstvenia McDonald´s spustila proces predaja svojho biznisu na ruskom trhu. Spoločnosť sa pre tento krok rozhodla po viac než 30 rokoch pôsobenia v Rusku a dva mesiace po tom, ako oznámila dočasné zatvorenie reštaurácií. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

McDonald´s začiatkom marca oznámil, že dočasne zatvorí všetkých približne 850 reštaurácií na ruskom trhu, vrátane ikonickej reštaurácie na Puškinovom námestí, ktorú otvorili v Rusku ako prvú začiatkom roka 1990. Teraz sa rozhodol pre kompletný odchod, pričom firma oznámila, že počíta s rekordnými odpismi v hodnote 1,2 miliardy až 1,4 miliardy USD (1,16 miliardy až 1,35 miliardy eur).

"Humanitná kríza, ktorú spôsobila vojna na Ukrajine a nepredvídateľné prostredie viedli spoločnosť McDonald´s k záveru, že ďalšie vlastníctvo aktív v Rusku je už neudržateľné," uviedla firma.

(1 EUR = 1,0385 USD)