Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Francúzsky módny koncer LVMH opätuje žalobu firme Tiffany

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Žaloba zo strany LVMH by mala poukazovať na spôsob, akým Tiffany manažovala svoj biznis počas pandémie.

Paríž 10. septembra (TASR) - Po podaní žaloby na francúzsky módny koncern LVMH americkou klenotníckou firmou Tiffany za zrušenie akvizície plánuje urobiť rovnaký krok spoločnosť LVMH voči Tiffany.

Francúzsky konglomerát v stredu (9. 9.) oznámil, že nemôže dokončiť plánovanú akvizíciu Tiffany v hodnote viac než 16 miliárd USD (13,50 miliardy eur), pretože do procesu vstúpila francúzska vláda, ktorá vyzvala na odklad dokončenia procesu na január budúceho roka. Navyše aj samotná Tiffany požiadala o odklad dokončenia prevzatia na koniec decembra. Posledným termínom na dokončenie akvizície však bol 24. november a LVMH od tohto dátumu odmietla ustúpiť.

Po oznámení, že akvizícia sa nebude môcť uskutočniť, Tiffany podala na LVMH žalobu a dokončenie prevzatia chce docieliť súdnou cestou. Žalobu podala v štáte Delaware, kde je registrovaná.

"LVMH prekvapilo podanie žaloby zo strany Tiffany a bude sa tvrdo brániť," uviedla francúzska spoločnosť. Ako dodala, aj ona podá žalobu na súde v štáte Delaware, pričom táto žaloba by mala poukazovať na spôsob, akým Tiffany manažovala svoj biznis počas pandémie.

(1 EUR = 1,1849 USD)