Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Pobočkám Colného úradu v Púchove a v Ilave sa zmenia kompetencie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Po 1. novembri nebude možné na pobočke v Ilave podať návrh na colné konanie ani colné konania prerokovať.

Trenčín 27. októbra (TASR) – Od 1. novembra sa pobočka Colného úradu v Ilave organizačne zmení výhradne na daňovú pobočku a nebude v nej možné viesť colné konanie. K rovnakému dátumu sa pobočka Colného úradu v Púchove organizačne zmení výhradne na colnú pobočku a nebude už vykonávať správu spotrebných daní. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Trenčín Renáta Peťovská.

"Pobočky Colného úradu v Ilave i v Púchove boli doposiaľ kombinovanými pobočkami, ktoré zabezpečovali výkon služby v oblasti colného dohľadu i daňového dozoru. V dôsledku organizačných zmien na Colnom úrade Trenčín sa výkon služby v uvedených útvaroch upravuje. Ilavská pobočka bude výhradne daňovou a púchovská výhradne colnou pobočkou," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, po 1. novembri nebude možné na pobočke v Ilave podať návrh na colné konanie ani colné konania prerokovať. Nástupníckou pobočkou colného úradu pre oblasť colného dohľadu sa stane pobočka Colného úradu Púchov. Návrhy colných vyhlásení možno v Ilave elektronicky podať najneskôr do 31. októbra do 24.00 h. Po tomto dátume bude možné podať návrhy colných vyhlásení na pobočke v Púchov, prípadne na ktorejkoľvek inej pobočke colného úradu.

"V daňovej oblasti bude miestne príslušná na výkon správy spotrebných daní v okresoch Púchov, Považská Bystrica a Ilava pobočka Colného úradu Ilava. Na elektronickú komunikáciu však táto organizačná zmena nemá žiaden vplyv. V prípade nevyhnutnosti osobne kontaktovať správcu dane je potrebné navštíviť nového miestne príslušného správcu dane - pobočku Colného úradu Ilava," uzavrela Peťovská.