Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Počet cestujúcich na frankfutskom letisku v októbri prudko vzrástol

Na archívnej snímke nápis Letisko Frankfurt je vidieť na budove Terminálu 2 vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/DPA

Rástol aj objem nákladnej prepravy, ktorá v čase reštriktívnych opatrení aspoň čiastočne zmierňovala výpadky letiska v osobnej preprave.

Frankfurt nad Mohanom 11. novembra (TASR) - Počet cestujúcich na kľúčovom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom zaznamenal v októbri prudký rast. Minuloročný október bol však vzhľadom na pandemické obmedzenia veľmi slabý. Informoval o tom vo štvrtok prevádzkovateľ letiska, spoločnosť Fraport.

Podľa Fraportu vybavilo letisko v októbri celkovo 3,4 milióna cestujúcich. V porovnaní s októbrom minulého roka to predstavuje rast o 218,5 %.

Rástol aj objem nákladnej prepravy, ktorá v čase reštriktívnych opatrení aspoň čiastočne zmierňovala výpadky letiska v osobnej preprave. Objem nákladnej prepravy dosiahol v októbri 200.187 ton, čo predstavuje medziročný rast o 10 %.

Fraport už v stredu (10. 11.) oznámil, že v 3. kvartáli sa vrátil k zisku. Výsledky podporilo uvoľnenie podmienok v porovnaní s minuloročnými obmedzeniami po nástupe pandémie a rýchle zotavovanie leteckej dopravy.

Firma uviedla, že v 3. štvrťroku dosiahla čistý zisk 102,6 milióna eur, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka vykázala stratu 305,8 milióna eur. Tržby sa medziročne zvýšili o 79,5 % na 633,8 milióna eur.