Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Počet cestujúcich Ryanairu aj Wizz Air vzrástol na dvojnásobok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ryanair v pondelok informoval, že za minulý mesiac prepravil celkovo 10,6 milióna cestujúcich. Na porovnanie, v rovnakom mesiaci minulého roka prepravila letecká spoločnosť 5,2 milióna pasažierov.

Dublin/Budapešť 4. októbra (TASR) - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair oznámila za minulý mesiac viac než zdvojnásobenie počtu cestujúcich a rast zhruba na dvojnásobok v porovnaní so situáciou spred roka oznámili aj aerolínie Wizz Air.

Ryanair v pondelok informoval, že za minulý mesiac prepravil celkovo 10,6 milióna cestujúcich. Na porovnanie, v rovnakom mesiaci minulého roka prepravila letecká spoločnosť 5,2 milióna pasažierov. Vyťaženosť lietadiel vzrástla o 10 percentuálnych bodov na 81 %.

V porovnaní s augustom počet prepravených pasažierov mierne klesol, na druhej strane, septembrové výsledky boli lepšie než v júli. V auguste prepravila spoločnosť 11,1 milióna cestujúcich a v júli 9,3 milióna.

Prudký rast v počte prepravených cestujúcich oznámila za september aj maďarská nízkonákladová spoločnosť Wizz Air. Ako uviedla, v septembri prepravila takmer 3 milióny cestujúcich, zatiaľ čo v septembri 2020 to bolo 1,5 milióna. Vyťaženosť lietadiel vzrástla o 13,8 percentuálneho bodu na 78,4 %.