Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Počet nezamestnaných v Nemecku klesol v novembri viac, ako sa čakalo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Miera nezamestnanosti sa v novembri 2021 znížila na 5,3 % z októbrových 5,4 %. Tento výsledok sa zhoduje s odhadmi ekonómov.

Norimberg 30. novembra (TASR) - Miera nezamestnanosti v Nemecku v novembri klesla. Počet ľudí bez práce sa pritom znížil viac, ako ekonómovia očakávali. Ukázali to v utorok údaje, ktoré zverejnil spolkový úrad práce.

Podľa predbežného odhadu sa počet ľudí bez práce v najväčšej európskej ekonomike v novembri 2021 znížil o 34.000 oproti októbru, keď medzimesačne klesol o 40.000 osôb. Ekonómovia pritom predpovedali v novembri pokles počtu nezamestnaných o 25.000.

Miera nezamestnanosti sa v novembri 2021 znížila na 5,3 % z októbrových 5,4 %. Tento výsledok sa zhoduje s odhadmi ekonómov.

"Zotavovanie na trhu práce pokračuje," uviedol generálny riaditeľ spolkového úradu práce Detlef Scheele. Dôsledky súčasnej znepokojujúcej situácie v súvislosti s oživením šírenia nového koronavírusu v Nemecku sa podľa neho zatiaľ takmer neprejavili.

Separátne údaje, ktoré zverejnil spolkový štatistický úrad Destatis, odhalili, že miera nezamestnanosti po úprave o sezónne vplyvy zostala v októbri stabilná na úrovni 3,3 %. Celkový počet nezamestnaných dosiahol v októbri 1,40 milióna, čo bolo o 17.700 alebo 1,2 % menej ako v septembri.