Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Počet nezamestnaných v Nemecku v novembri nečakane klesol

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Miera nezamestnanosti tak mierne klesla na 6,1 % zo 6,2 % v predchádzajúcom mesiaci a dosiahla najnižšiu úroveň od apríla.

Norimberg 1. decembra (TASR) - Počet nezamestnaných v Nemecku v novembri nečakane klesol, a to aj napriek čiastočnému obmedzeniu pohybu, tzv. lockdownu, na zastavenie druhej vlny pandémie nového koronavírusu v najväčšej európskej ekonomiky. Informoval o tom v utorok spolkový úrad práce.

Podľa najnovších údajov sa počet ľudí bez práce v Nemecku po úprave o sezónne vplyvy v novembri znížil o 39.000 na 2,817 milióna. Analytici pritom predpovedali ich nárast o 8000.

Miera nezamestnanosti tak mierne klesla na 6,1 % zo 6,2 % v predchádzajúcom mesiaci a dosiahla najnižšiu úroveň od apríla.

Spolkový úrad práce uviedol tiež, že počet ľudí so skrátenou pracovnou dobou, ktorým vláda v rámci svojho programu udržania zamestnanosti kurzarbeit prispieva na mzdy, sa v septembri znížil na 2,22 milióna zo zhruba 2,6 milióna v auguste a takmer 6 miliónov osôb v apríli, keď kulminovala prvá vlna pandémie.