Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Podľa vlády je projekt automobilky Volvo významnou investíciou

Na snímke v popredí prvý zľava zástupca spoločnosti Volvo Cars Slovakia Björn Helldén si prezerá lokalitu, na ktorej vybudujú závod Volvo pri príležitosti oznámenia príchodu investora – spoločnosti Volvo vo Valalikoch v okrese Košice-okolie 6. júla 2022. Foto: TASR - František Iván

V priamej súvislosti s realizáciou investičného projektu firma vytvorí 3300 nových pracovných miest.

Bratislava 9. novembra (TASR) – Projekt výstavby novej automobilky Volvo na výrobu elektromobilov na východe Slovenska je významnou investíciou. Vyplýva to z návrhu na vydanie osvedčenia o významnej investícii na investičný projekt "Aion", ktorý v stredu schválila vláda. Osvedčenie potvrdzuje, že významná investícia je vo verejnom záujme.

Investičný projekt bude realizovaný na strategickom území Valaliky v okrese Košice okolie, pričom investičné náklady vynaložené na jeho realizáciu dosiahnu minimálne hodnotu 1,188 miliardy eur. V priamej súvislosti s realizáciou investičného projektu firma vytvorí 3300 nových pracovných miest.

Realizácia investičného projektu sa uskutočňuje v súlade s investičnou zmluvou, ktorá bola schválená vládou 1. júla 2022. Ročná produkcia by mala dosiahnuť 250.000 automobilov. Prevádzkareň bude zahŕňať zariadenia na lisovanie, montáž batérií, odlievanie hliníkových dielov karosérií, lakovanie a finálnu montáž.