Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Zásady hospodárskej mobilizácie pre zdravotnícke zariadenia sa zmenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Prax preukázala, že je vhodnejšie ponechanie spracovania usmernenia na každom z týchto ústredných orgánov štátnej správy, ktorý vydáva príkaz na vykonávanie opatrenia hospodárskej mobilizácie.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Metodické usmernenie o rozsahu a podmienkach úhrad nákladov spojených s vykonávaním opatrení hospodárskej mobilizácie pre zdravotnícke zariadenia už nebude pripravovať iba ministerstvo zdravotníctva, ale pre subjekty vo svojej pôsobnosti aj ministerstvo vnútra a ministerstvo obrany. Vyplýva to z návrhu na zmenu nariadenia na vykonanie niektorých opatrení hospodárskej mobilizácie v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou na zabezpečenie riešenia pandemickej situácie, ktorý v stredu schválila vláda.

"Cieľom aktualizácie nariadenia vlády je zabezpečenie plynulého a funkčného systému financovania subjektov hospodárskej mobilizácie v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR, Ministerstva vnútra SR a Ministerstva obrany SR, ktoré vykonávajú nariadené opatrenie hospodárskej mobilizácie organizácia zdravotníckeho zabezpečenia," uvádza sa v schválenom materiáli. Aplikačná prax preukázala, že je vhodnejšie ponechanie spracovania usmernenia na každom z týchto ústredných orgánov štátnej správy, ktorý vydáva príkaz na vykonávanie opatrenia hospodárskej mobilizácie.