Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Každý by chcel podnikať

Väčšinu však odrádza najmä komplikované zakladanie spoločnosti a ostatné povinnosti súvisiace s touto činnosťou.

Bratislava 23. septembra (OTS) - Začiatok nie je jednoduchý nikdy, ak ste však odhodlaný, určite Vás len tak ľahko niečo neodradí.

Podnikanie nie je o vysokých ziskoch, podstatný je nápad a schopnosť predať ho. Obchodník nie je každý, základy sa však dajú naučiť. Následný rozvoj nielen Vašej firmy, ale aj Vašej osobnosti je teda už len na Vás. Úspech príde skôr alebo neskôr, no nepodliehajte eufórií a peniaze investujte do budúcnosti. Šetrenie je trendom posledných rokov a v podnikaní to nie je inak. Ani teraz nesmiete zaspať na vavrínoch a potrebné finančné prostriedky investujte rozumne.

Šetriť môžete už od začiatku podnikania, a to práve na sídle firmy. Svoje podnikanie si zjednodušíte ak si ako adresu svojej firmy prenajmete registračné sídlo. To ponúka istotu, keďže ho nemusíte meniť s každým sťahovaním svojej spoločnosti. Naviac takto môžete ušetriť aj na nájomnom, táto adresa je totiž oveľa lacnejšia ako skutočná kancelária. Vaša firma tak môže pokojne mať aj lukratívnu adresu v centre mesta.

Zostane Vám tak viac aj pre zamestnancov. Ak ich ešte len hľadáte, využite inzeráty zadarmo, ušetríte a nájdete aj spoľahlivých pracovníkov. Peniaze však poctivo odkladajte aj na ďalší rozvoj svojej firmy, určite sa Vám zídu. Ak Vás však niečo zaskočí a nemáte potrebnú hotovosť ihneď k dispozícií, využite pôžičky. Vylepšíte si tak svoje meno a nestratíte zákazníkov.

Ako podnikateľ máte veľkú zodpovednosť, aj veľa práce, pripravte sa na to, že vo firme budete tráviť veľa času, a to aj po pracovnej dobe. Vaše úsilie je nevyhnuté, aby si firmy vybudovala dobré meno na trhu, a teda aj prosperovala. Určite sa tak v kancelárií nezaobídete bez kávy, pohodlnejšie sú automatické kávovary, vyberiete si aj na cafepoint.sk.