Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Podnikateľský akcelerátor vybral najlepšie startupy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Vybrané startupy sú zamerané hlavne na smart riešenia, industry 4.0, medicínsko-technologické zariadenia, virtuálnu realitu, rozšírenú realitu AR, umelú inteligenciu.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Podnikateľský akcelerátor PERRY TALENTS spustil druhý ročník svojho programu na podporu perspektívnych startupov. Po trojkolovom výberovom konaní sa do programu dostalo osem najlepších startupov.

Vybrané startupy sú zamerané hlavne na smart riešenia, industry 4.0, medicínsko-technologické zariadenia, virtuálnu realitu, rozšírenú realitu AR, umelú inteligenciu. V podnikateľskom akcelerátore startupy absolvujú ucelený a prepracovaný deväťmesačný program, ktorého ambíciou je pomôcť im presadiť sa na trhu.

Výberový proces prebiehal od júla do septembra. Počas neho sa hodnotili viaceré kritériá. Podstatné bolo v akom štádiu sa startup nachádza, posudzovala sa aj jeho inovatívnosť, biznis model, ale aj zloženie tímu, či ochota vzdelávať sa a byť súčasťou komunity.

"Veľmi dbáme na to, aby startupy, ktoré u nás združujeme, boli už vo fáze validácie. To znamená, že už majú pilotný produkt svojho riešenia, alebo sa k nemu aspoň blížia. Ďalším veľmi podstatným kritériom je unikátnosť. Každý startup by mal rozvíjať doteraz neriešený problém pre spotrebiteľa či zákazníka. Ideálne je, ak startup prináša revolučné riešenie alebo technológiu. V tomto smere sme s výberom druhého ročníka veľmi spokojní. Z viac ako 90 prihlásených startupov sme vybrali 8 najlepších, ktoré naše kritériá spĺňajú," hovorí Andrej Krúpa, jeden zo zakladateľov PERRY TALENTS.

Na vybrané startupy čaká 9-mesačný program. Počas neho budú mať k dispozícii priestory v centre Bratislavy zadarmo. Okrem toho je pripravený prepracovaný systém vzdelávania, ktorý každý mesiac ponúka workshop zameraný na biznisové zručnosti a progresové stretnutia na meranie rastu.