Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Poisťovňa Kooperativa kúpila 35 % podiel v maklérskom dome Universal

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Kooperativa poisťovňa, a. s., poskytuje služby viac ako 1,5 miliónu klientov, čo ku koncu minulého roka predstavovalo 25 % podiel na slovenskom trhu.

Bratislava 14. marca (TASR) - Slovenská poisťovňa Kooperativa kúpila od holandskej skupiny UMD Group 35 % podiel v jej dcérskej spoločnosti Universal maklérsky dom. Cieľom je ďalej napredovať v rozvoji obchodných aktivít na trhu životného a neživotného poistenia, ako aj dôchodkového zabezpečenia, informovala vo štvrtok hovorkyňa poisťovne Silvia Nosková Illášová. Proces odpredaja ešte podlieha schváleniu Protimonopolným úradom (PMÚ) SR.

Universal je podľa hovorkyne jednou z najdlhšie fungujúcich a najúspešnejších maklérskych spoločností nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Na podporu obchodu využíva vlastný digitálny finančný ekosystém.

"Ako poisťovňa, ktorá má ambíciu byť lídrom v digitalizácii na slovenskom poistnom trhu, aj týmto krokom potvrdzujeme našu dlhodobú stratégiu. Teší nás, že v spojení s vedúcou spoločnosťou na trhu, ktorá má silnú sieť maklérov a prináša inovatívne nástroje na podporu obchodu, budeme môcť ešte výraznejšie napredovať v predaji našich poistných riešení," zhodnotil transakciu predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Kooperativa Vladimír Bakeš.

Vstup poisťovne ako minoritného strategického partnera do Universal maklérsky dom je podľa jeho predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Marcela Zeleňáka vyústením viac ako 20-ročnej spolupráce na slovenskom finančnom trhu. "Spojením s jednotkou na poistnom trhu posilňujeme našu pozíciu a súčasne zostávame nezávislou maklérskou spoločnosťou," doplnil.

Kooperativa poisťovňa, a. s., poskytuje služby viac ako 1,5 miliónu klientov, čo ku koncu minulého roka predstavovalo 25 % podiel na slovenskom trhu. Jej majoritným akcionárom je rakúska Vienna Insurance Group (VIG).