Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Ekonomika

Poisťovňa MetLife má od septembra 2021 nového generálneho riaditeľa

Poisťovňa MetLife má od septembra 2021 nového generálneho riaditeľa Pavla Dorčáka Foto: MetLife

Poisťovňa MetLife má na Slovensku a v Českej republike od septembra nového generálneho riaditeľa. Stal sa ním po schválení regulačných úradov doterajší finančný riaditeľ Pavol Dorčák.

Bratislava 8. októbra (OTS) - Dorčák tak nahradil Maria Valdesa, ktorý vo funkcii pôsobil od roku 2014. Valdes bol vymenovaný za generálneho riaditeľa spoločnosti MetLife Mexico, ktorá je jednou z najväčších spoločností v rámci celosvetového pôsobenia MetLife.

Dorčák nastúpil do MetLife na Slovensku v marci 2006 a zastával pozície v oblasti financií a interného auditu. V januári 2011 sa stal finančným riaditeľom pre Slovensko. Do svojej predchádzajúcej funkcie finančného riadenia na Slovensku, v Českej republike, Rumunsku, Maďarsku, Bulharsku, Rusku a Ukrajine bol menovaný v januári 2018 a svojim pôsobením výrazne prispel k úspechu českých a slovenských spoločností. Informoval o tom riaditeľ marketingu a komunikácie MetLife CZ&SK Milan Drdoš.

„Som poctený, že môžem na Slovensku a v Čechách viesť také unikátne a úspešné spoločnosti. Zároveň som hrdý na profesionálne tímy ľudí, ktorými v oboch krajinách disponujeme. Chcel by som každého ubezpečiť, že priorita spoločnosti sa nemení – uspokojovanie potrieb našich súčasných a budúcich zákazníkov a poskytovanie prvotriedneho servisu za pomoci vlastnej agentúrnej siete, špičkových maklérskych spoločností a obchodných partnerov,“ uviedol nový generálny riaditeľ Dorčák. “Osobne vidím významný potenciál pre rozvoj spoločností v oboch krajinách a je mojím cieľom a zároveň poslaním naplno ho využiť,” dodal.

Pavol Dorčák má 43 rokov, je ženatý, má dve deti a vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave.

MetLife na Slovensku
MetLife pôsobí na Slovensku od roku 1995. Spoločnosť poskytuje široké spektrum produktov životného a úrazového poistenia. Spoločnosť sa stala synonymom finančnej istoty a profesionalizmu. Aktuálne má na Slovensku viac ako 900 000 klientov.



O spoločnosti MetLife
MetLife, Inc. je prostredníctvom pridružených a dcérskych spoločností jednou z popredných svetových spoločností poskytujúcich finančné služby v oblastiach poistenia, správy aktív a zamestnaneckých benefitov a pomáha svojim individuálnym a firemným klientom sa orientovať v meniacom sa svete pre zabezpečenie finančnej istoty.

Spoločnosť MetLife bola založená v roku 1868 a svoje pobočky má vo viac ako 40 krajinách sveta. Popredné postavenie si dlhodobo udržuje v USA, Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii, Európe a na Strednom východe. Viac informácií na www.metlife.com; www.metlife.sk.