Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Pokles aktivity v nemeckom stavebníctve bol najslabší za takmer rok

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Index nákupných manažérov (PMI) pre nemecký stavebný sektor dosiahol vo februári 48,6 bodu oproti 43,3 bodu v predchádzajúcom mesiaci.

Berlín 6. marca (TASR) - Aktivita v nemeckom stavebnom sektore pokračovala minulý mesiac v poklese, tempo poklesu sa však spomalilo na najnižšiu úroveň za takmer rok. Čiastočne k tomu prispelo zotavenie v oblasti inžinierskych stavieb, ktorá sa po mesiacoch poklesu vrátila k rastu. Uviedla to v pondelok spoločnosť S&P Global, ktorá zverejnila najnovšie výsledky prieskumu. Informoval o tom portál RTTNews.

Index nákupných manažérov (PMI) pre nemecký stavebný sektor dosiahol vo februári 48,6 bodu oproti 43,3 bodu v predchádzajúcom mesiaci. Napriek výraznému zvýšeniu indexu výsledky stále predstavujú pokles aktivity v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. Tempo poklesu sa však spomalilo, a to na najnižšiu úroveň za 11 mesiacov.

Z jednotlivých oblastí stavebníctva sa darilo najmä oblasti inžinierskych stavieb. Aktivita v tomto segmente zaznamenala vo februári prvý rast za takmer rok. Na druhej strane, oblasť komerčných stavieb, ktorá zahrnuje obchody, sklady a kancelárske priestory, pokračovala v poklese, pričom jeho tempo sa mierne zrýchlilo. Klesla aj aktivita v oblasti bytovej výstavby, pokles v tomto segmente bol však o niečo miernejší než v prípade komerčných stavieb.