Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Polícia rieši trestné oznámenie na exministra hospodárstva R. Sulíka

Na snímke poslanec NRSR Richard Sulík (SaS) počas 73. schôdze NRSR. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Sulík sa mal spomínaných zločinov podľa trestného oznámenia dopustiť tým, že založil obchodnú spoločnosť Valaliky Industrial Park v rozpore s uznesením vlády.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Polícia rieši trestné oznámenie na exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Týka sa podozrenia zo spáchania obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a obzvlášť závažného zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa. Informoval o tom portál topky.sk.

Na prípravu strategického územia Valaliky, kde plánuje svoj nový závod automobilka Volvo, bola použitá časť financií z Rozvojového fondu Slovenska. Uzniesla sa na tom vláda ešte začiatkom leta.

Sulík sa mal spomínaných zločinov podľa trestného oznámenia dopustiť tým, že založil obchodnú spoločnosť Valaliky Industrial Park v rozpore s uznesením vlády. Týmto konaním mal podľa oznamovateľa spôsobiť škodu vo výške vyše 85 miliónov eur.

"V súčasnosti je predmetné trestné oznámenie vedené na Odbore kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, avšak vzhľadom na to, že to v súčasnosti procesná situácia nedovoľuje, bližšie sa k danej veci vyjadrovať nebudeme," povedal hovorca krajskej polície v Bratislave Michal Szeiff.

Exminister hospodárstva ešte do minulého týždňa o trestnom oznámení nevedel. "Richard Sulík o takomto trestnom oznámení informovaný nebol, preto sa vyjadríme, až keď budeme vedieť, o čo vlastne ide," reagovala pre topky.sk jeho hovorkyňa Katarína Matejková.