Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Poľnohospodári môžu podať žiadosti o priame podpory do polovice mája

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

PPA vyzvala poľnohospodárov, aby si podávanie žiadostí o priame podpory nenechávali na poslednú chvíľu.

Bratislava 3. mája (TASR) - Na podanie žiadosti o priame podpory na rok 2024 majú poľnohospodári menej ako dva týždne. Žiadosti môžu podať do 15. mája. V piatok na to upozornila Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA).

PPA vyzvala poľnohospodárov, aby si podávanie žiadostí o priame podpory nenechávali na poslednú chvíľu. Žiadosti musia podať elektronicky prostredníctvom portálu slovensko.sk. Agentúra kvôli tomu vytvorila aj špeciálnu podstránku Kampaň 24, kde je zverejnený celý postup s videonávodom na podávanie žiadostí.

Webová stránka upozorňuje poľnohospodárov, aby si overili aktívnosť svojej schránky na slovensko.sk a tiež či majú všetky potrebné certifikáty. Na podanie žiadosti je potrebný občiansky preukaz s elektronickým čipom a podanie treba podpísať kvalifikovaným elektronickým podpisom. K žiadosti sa musia pripojiť aj všetky potrebné dokumenty, ktoré sú vypísané na podstránke agentúry.

Ak je žiadateľom o priame podpory právnická osoba, žiadosť bude podávať podobne ako v roku 2023, teda cez portál verejnej správy slovensko.sk. V prípade, ak je žiadateľom samostatne hospodáriaci roľník alebo fyzická osoba, ktorá má občiansky preukaz s čipom, ale nemá ho aktivovaný, je potrebné postupovať podľa informácií na portáli slovensko.sk.