Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

POĽSKO: Senát schválil pozmeňovacie návrhy k zákonu o nedeľnom predaji

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Okrem iného špecifikovala otázky súvisiace s nedeľným predajom v kvetinárstvach, pekárňach a cukrárňach.

Varšava 17. decembra (TASR) - Horná komora poľského parlamentu (Senát) schválila pozmeňovacie návrhy k zákonu, ktorý obmedzuje nedeľný predaj. Okrem iného špecifikovala otázky súvisiace s nedeľným predajom v kvetinárstvach, pekárňach a cukrárňach. Návrh zákona sa spolu s pozmeňujúcimi návrhmi teraz vráti do dolnej komory - Sejmu.

Senátori navrhli rad pozmeňujúcich návrhov počas piatkového (15.12.) zasadnutia Výboru pre národné hospodárstvo a inovácie. Senát schválil zmeny, ktoré špecifikujú predaja v kvetinárstvach, pekárňach a cukrárňach.

Osobitné výnimky sa majú vzťahovať aj na priamy predaj rýb z lodí alebo na mieste v prístavoch. Senátori boli tiež proti zákazu nedeľného predaja vo vojenských zariadeniach.

Podľa návrhu zákona, ktorý Sejm schválil 24. novembra, od 1. marca 2018 budú môcť byť obchody v Poľsku otvorené len dve nedele v mesiaci, v roku 2019 iba jednu nedeľu a od roku 2020 bude nedeľný predaj úplne zakázaný s výnimkou siedmich nedelí do roka: dve pred Vianocami, jedna pred Veľkou nocou a posledné nedele v januári, apríli, júni a auguste.