Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Poľsko-maďarská spoločnosť Wizz Air lieta do Gruzínska

Wizz Air očakáva, že tento rok prepraví asi štyri milióny Poliakov, kým vlani ich využilo jeho služby 2,8 milióna.

Varšava 21. mája (TASR) - Poľsko-maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air podľa agentúry PAP otvorila v nedeľu (19. 5.) stálu linku medzi Katovicami a gruzínskym Kutaisi. Minulý mesiac začali jej lietadlá premávať do tohto západogruzínskeho mesta z Varšavy.

Hovorca katovického letiska Cezary Orzech povedal, že spojenie s Gruzínskom sa bude zatiaľ udržiavať dvakrát týždenne. Podľa odhadov leteckej spoločnosti by sa záujem o jej služby oboma smermi mal postupne zvyšovať. Potvrdzujú to aj doterajšie rezervácie leteniek. Lietadlá budú veľmi dobre vyťažené.

Ako pred časom informoval Wizz Air, tento rok odhaduje, že medzi oboma krajinami prepraví asi 60.000 cestujúcich. Jeho stroje pri lete z Kutaisi pristávajú aj na troch ukrajinských letiskách. Spolu by mohlo využiť túto možnosť prepravy v tomto roku do 200.000 osôb.

Wizz Air očakáva, že tento rok prepraví asi štyri milióny Poliakov, kým vlani ich využilo jeho služby 2,8 milióna. Lietadlá spoločnosti štartujú z deviatich poľských letísk.