Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Pomoc za 750 miliárd eur je v Nemecku iba prvý krok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Diskusie vo vláde o týchto opatreniach sú však zatiaľ iba v úplných začiatkoch.

Berlín 24. marca (TASR) – Balík na podporu nemeckej ekonomiky za stovky miliárd eur je v rámci boja proti dôsledkom šírenia nového koronavírusu iba prvým krokom. Uviedol to dnes nemecký minister hospodárstva. Navyše nie je vylúčené, že Nemecko by mohlo prísť aj s "postvírusovým" balíkom na podporu ekonomiky.

"Súčasný balík opatrení považujeme jednoznačne za iba prvý krok," povedal Peter Altmaier, poukazujúc na balík stimulov za vyše 750 miliárd eur, ktorý nemecká vláda oznámila v pondelok 23. marca. Zároveň uviedol, že dôležité je, ako rýchlo sa firmy dostanú k pomoci. "Chceme, aby táto pomoc prišla čo najrýchlejšie," dodal.

Podľa nemenovaného zdroja z nemeckej vlády je zasa minister financií Olaf Scholz pripravený zvážiť aj prípadný postvírusový balík na podporu ekonomiky. Diskusie vo vláde o týchto opatreniach sú však zatiaľ iba "v úplných začiatkoch".

"Žiadne konkrétne návrhy v tomto smere zatiaľ nepadli," citovala zdroj agentúra Reuters. Podľa zdroja sa vláda momentálne sústreďuje na boj proti pandémii nového koronavírusu, ochranu zdravia obyvateľov a na vládny program udržania pracovných miest a pomoc firmám v kríze.