Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

KONIEC ROAMINGU: Poplatky budú v rámci Európskej únie minulosťou

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mobilní operátori na Slovensku tak budú musieť od apríla 2016 do júna 2017 postupne znižovať až úplne zrušiť všetky poplatky spojené s roamingovým vyžívaním mobilnej siete.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Poplatky za roamingové hovory v rámci Európskej únie budú minulosťou. Rozhodol o tom dnes Európsky parlament, keď ukončenie poplatkov za roamingové hovory definitívne odhlasoval. Informovala dnes europoslankyňa Monika Flašíková Beňová (Smer-SD).

Doplnila, že s konečnou platnosťou budú môcť občania členských štátov od 15. júna 2017 telefonovať a využívať mobilné siete na území celej Európskej únie za ceny lokálnych hovorov a dát.

"Všetci štyria mobilní operátori na Slovensku tak budú musieť v prechodnom období od apríla 2016 do júna 2017 postupne znižovať až úplne zrušiť všetky poplatky spojené s roamingovým vyžívaním mobilnej siete," vysvetlila Flašíková Beňová.

Pre občanov to podľa jej slov bude znamenať v niektorých prípadoch až štvornásobné zníženie cien hovorov a dát. Zrušenie poplatkov je podľa europoslankyne jedným z ďalších krokov zjednocovania Európy. Pre používateľov je to podľa nej výrazné zlacnenie služieb.