Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Nové laboratórium na testovanie spoľahlivosti práčok v Poprade

Na snímke spredu plnená práčka pripravená spolu s bielizňou na ďalšie testovanie v novootvorenom testovacom laboratóriu spoločnosti Whirlpool Slovakia v Poprade Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pracovať tu bude 20 zamestnancov v štvorzmennej prevádzke, ktorí už predtým v spoločnosti robili a vedenie pozná ich spoľahlivosť a precíznosť.

Poprad 22. marca (TASR) – V popradskej továrni na výrobu práčok uviedli dnes do prevádzky nové laboratóriá na testovanie ich spoľahlivosti.

Celkové náklady na realizáciu projektu sa pritom vyšplhali na viac ako 500.000 eur. Pracovať tu bude 20 zamestnancov v štvorzmennej prevádzke, ktorí už predtým v spoločnosti robili a vedenie pozná ich spoľahlivosť a precíznosť.

"Nové laboratórium je súčasťou centrálneho laboratória a úseku pre schvaľovanie výrobkov v Schorndorfe v Nemecku," uviedol manažér centrálneho vývoja spoločnosti Whirlpool v Nemecku Pavol Petraček. Toto laboratórium je podľa neho výnimočné nielen z hľadiska centrálneho vývoja celej spoločnosti, ale aj vzhľadom na zariadenia, ktoré sa tu nachádzajú. Otvorením tohto pracoviska podľa neho potvrdzuje popradské vývojové centrum svoje významné postavenie v rámci centrálnej vývojovej organizácie spoločnosti v Európe.

Momentálne je tu možné testovať 300 práčok naraz, pričom kapacita laboratórií sa môže ešte o niečo zvýšiť.

"Nebudú sa tu testovať a verifikovať len práčky z popradského závodu, ale prakticky všetky typy práčok, ktoré už sú vo výrobe, ale aj prototypy, ktoré sa do výrobného procesu ešte len chystajú," zdôraznil Petraček. V oblasti vývoja pracuje v Poprade niekoľko desiatok inžinierov, ktorí sa značnou mierou podieľajú na vývoji produktov nielen pre popradskú spoločnosť, ale aj pre ďalšie európske závody vyrábajúce automatické práčky.

"Pod tento úspech nášho pracoviska sa podpísali tri významné faktory. Prvým je dôvera centrály spoločnosti v schopnosť pracovníkov vývojového oddelenia v Poprade zvládnuť túto náročnú úlohu, ďalším dôležitým faktorom je veľmi silná podpora výrobného závodu v Poprade a v neposlednom rade by som rád vyzdvihol nadšenie a odhodlanie našich pracovníkov presťahovať laboratórium za plnej prevádzky," vymenúva manažér vývoja popradského závodu Peter Kozák. Podľa neho sa dajú v tomto laboratóriu vďaka nepretržitej prevádzke veľmi rýchlo otestovať návrhy, ktoré pripravili vo vývojovom pracovisku.