Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Poskytovateľ služieb v ropnom priemysle Baker Hughes znížil stratu

Burzový maklér počas obchodovania na burze v New York. Foto: TASR/AP

Lepšie výsledky vykázala spoločnosť v oblasti tržieb. Tie sa v 2. štvrťroku zvýšili z minuloročných 4,74 miliardy na 5,14 miliardy USD.

Houston 21. júla (TASR) - Americký koncern Baker Hughes, ktorý podobne ako Halliburton a Schlumberger poskytuje služby v ropnom sektore, oznámil po stratovom 2. kvartáli minulého roka stratu aj v tohtoročnom 2. štvrťroku. Rozsah straty sa však medziročne výrazne znížil. Po úprave o mimoriadne položky evidovala spoločnosť zisk, výsledky v tejto oblasti však boli horšie, než očakávali trhy.

Firma v stredu zverejnila, že za 2. štvrťrok tohto roka zaznamenala stratu 68 miliónov USD (57,75 milióna eur), čo na akciu predstavuje 8 centov. Výsledok je napriek tomu podstatne lepší, než pred rokom, keď za vtedajší 2. kvartál vykázala spoločnosť stratu 195 miliónov USD.

Po úprave o jednorazové položky zaznamenala firma Baker Hughes zisk 83 miliónov USD. Na akciu to znamená 10 centov. Zaostala však za očakávaniami ekonómov, ktorí počítali s rastom upraveného zisku na akciu na 16 centov.

Lepšie výsledky vykázala spoločnosť v oblasti tržieb. Tie sa v 2. štvrťroku zvýšili z minuloročných 4,74 miliardy na 5,14 miliardy USD. Prekonala tak očakávania analytikov, ktorí počítali s rastom tržieb iba na 4,93 miliardy USD.

(1 EUR = 1,1775 USD)