Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Poslanci odštartovali rokovací deň návrhmi z dielne Š. Holého

Na snímke podpredseda vlády SR pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) počas hlasovania na 65. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Popoludní o 14.00 h čaká poslancov mimoriadna schôdza o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde, ktorú iniciovala SaS a poslanci okolo Petra Pellegriniho.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Návrhmi z dielne podpredsedu vlády Štefana Holého (Sme rodina) začalo plénum Národnej rady (NR) SR ôsmy rokovací deň 78. schôdze. Popoludní o 14.00 h čaká poslancov mimoriadna schôdza o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde, ktorú iniciovala SaS a poslanci okolo Petra Pellegriniho.

Vo štvrtok v úvode dňa Holý plénu predstavil návrh zákona o akreditácii orgánov posudzovania zhody. Nová právna úprava vychádza z potreby upraviť najmä pôsobnosť riadiacich orgánov Slovenskej národnej akreditačnej služby (SNAS). Návrhom zákona sa tiež precizuje úprava rezervného fondu, správneho konania o akreditácii, ukladania pokút a dochádza k zmene samotnej štruktúry právneho predpisu.

Holý predložil napríklad aj novelu zákona o kybernetickej bezpečnosti, podľa ktorej by mal mať Národný bezpečnostný úrad opäť možnosť blokovať škodlivý obsah, ktorý môže mať za následok poškodenie alebo ohrozenie bezpečnostných, zahraničnopolitických alebo hospodárskych záujmov SR a je formou hybridnej hrozby.