Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Poslanci ukončili druhý rokovací deň diskusiou s europoslancami

Na snímke europslanci zľava Ivan Štefanec (nominant KDH), Vladimír Bilčík (nominant SPOLU), Michal Wiezik (nominant SPOLU), Miriam Lexmann (nominantka KDH) a Peter Pollák (nominant OĽaNO) počas 9. schôdze NR SR 8. júla 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Plénum bude v rámci 9. schôdze pokračovať v rokovaní vo štvrtok (9. 7.). Začne diskusiou o návrhoch z dielne ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

Bratislava 8. júla (TASR) - Druhý rokovací deň v parlamente skončil netradične pred 19. hodinou diskusiou s europoslancami o podpore ekonomiky z fondu obnovy, ktorý pripravila Európska únia.



Plénum bude v rámci 9. schôdze pokračovať v rokovaní vo štvrtok (9. 7.). Začne diskusiou o návrhoch z dielne ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Následne sa poslanci vrátia k návrhu balíka opatrení na podporu podnikateľského prostredia, ktorý pripravilo Ministerstvo hospodárstva SR. Diskusia o tomto návrhu dominovala aj stredajšiemu rokovaniu parlamentu. Okrem toho sa začala aj rozprava k návrhu zákona z dielne klubu OĽaNO, ktorý rieši zmeny v oblasti interrupcií.

Vo štvrtok by mala byť aj tradičná Hodina otázok. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) by mal odpovedať na otázky týkajúce sa Istanbulského dohovoru či opatrení zameraných na otvorené vládnutie.