Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Poslanci ukončili rokovanie diskusiou o zákaze spaľovacích motorov

Na snímke uprostred poslanec NR SR Igor Matovič (OĽaNO) hovorí počas rokovania 90. schôdze NR SR 16. mája 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

V stredu ráno začnú rokovanie návrhom novely školského zákona poslanca Richarda Vašečku (OĽANO).

Bratislava 16. mája (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili utorkové rokovanie aktuálnej 90. schôdze diskusiou o návrhu stanoviska parlamentu k zákazu výroby nových spaľovacích motorov na úrovni EÚ po roku 2035. Rozprava k návrhu ešte neskončila, pokračovať má opäť v stredu (17. 5.).

Podľa uznesenia, ktoré predložili poslanci za strany SaS a Sme rodina, má vláda hlasovať proti každému návrhu, ktorý smeruje k znevýhodňovaniu, predražovaniu alebo zákazu spaľovacích motorov. Zároveň má viesť aktívne rokovanie a hľadať podporu u partnerských štátov EÚ proti zákazu spaľovacích motorov a presadzovať princíp technologickej neutrality.

V stredu ráno začnú rokovanie návrhom novely školského zákona poslanca Richarda Vašečku (OĽANO). Po ňom sa vrátia k diskusii o stanovisku k zákazu spaľovacích motorov. Poslanci sa v priebehu dňa dohodli, že najbližšie budú o prerokovaných návrhoch hlasovať až vo štvrtok (18. 5.) o 11. hodine.