Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Postupy pri poskytovaní sociálnych dávok sa dočasne upravia

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V oblasti štátnej sociálnej podpory sa podľa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR navrhuje upraviť poskytovanie príspevku na starostlivosť o dieťa tak.

Bratislava 18. mája (TASR) - Postupy pri poskytovaní štátnych sociálnych dávok sa dočasne upravia. Vyplýva to z návrhu novely nariadenia vlády o niektorých opatreniach v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s hromadným prílevom cudzincov na územie SR, ktorý v stredu schválila vláda. Dátum účinnosti návrhu nariadenia vlády sa navrhuje na 20. mája 2022.

"Návrh nariadenia vlády SR je reakciou na aktuálny vývoj prílevu cudzincov na územie Slovenskej republiky spôsobený ozbrojeným konfliktom na území Ukrajiny. Cieľom návrhu nariadenia vlády Slovenskej republiky je dočasne upraviť postupy pri poskytovaní štátnych sociálnych dávok," zdôvodnil rezort práce v predkladacej správe k materiálu.

V oblasti štátnej sociálnej podpory sa podľa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR navrhuje upraviť poskytovanie príspevku na starostlivosť o dieťa tak, aby bol prístupný aj osobám, ktorým bolo poskytnuté dočasné útočisko, alebo osobám, ktoré v súvislosti s krízovou situáciou požiadali o udelenie azylu alebo o poskytnutie doplnkovej ochrany a poskytovanie dočasného útočiska im z tohto dôvodu zaniklo a zamestnali sa.