Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Potravinári: Od nového riaditeľa PPA očakávame protikorupčné opatrenia

Na snímke riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska Jana Venhartová. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) tiež vníma vymenovanie Guniša pozitívne.

Bratislava 18. mája (TASR) - Potravinárska komora Slovenska (PKS) od nového generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Tibora Guniša očakáva najmä protikorupčné opatrenia. Uviedla to pre TASR riaditeľka PKS Jana Venhartová v reakcii na piatkové (15. 5.) menovanie Guniša na post v PPA.

"Od jeho pôsobenia na tejto funkcii očakávame najmä prijatie razantných protikorupčných opatrení, maximálne zefektívnenie činnosti agentúry a otvorenú komunikáciu so zástupcami poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv," spresnila.

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) vníma vymenovanie Guniša pozitívne. "Ide o odborníka, ktorý je znalý problematiky, preto dúfame, že nám, poľnohospodárom, v maximálnej možnej miere zjednoduší prácu. Veríme v transparentnú a otvorenú diskusiu pri riešení aktuálnych otázok," povedal v piatok v reakcii na Gunišovo vymenovanie predseda SPPK Emil Macho.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský (OĽaNO) v piatok odvolal z funkcie generálnu riaditeľku PPA Beatrix Galandovú a za nového generálneho riaditeľa agentúry vymenoval Tibora Guniša.