Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Vlaky z Čiech a Maďarska meškajú aj niekoľko hodín

Ilustračné foto: TASR/Pavel Neubauer

Podrobnosti o cestovaní vlakom získajú cestujúci na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia +421 2448 58 188.

Bratislava 6. júna (TASR) – Povodňová situácia v Českej republike a Nemecku naďalej ovplyvňuje pravidelnosť premávky medzinárodných vlakov, ktoré jazdia cez Slovensko. Meškania spojov aj niekoľko hodín hlásia na trase z Hamburgu cez Berlín, Prahu, Bratislavu do Budapešti.

Podľa osobného dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) EuroCity (EC) vlak Hungaria z Berlína, premávajúci cez Prahu, Bratislavu do Budapešti, zvýšil meškanie na 200 minút oproti pôvodným 80 minútam. Vlak s pravidelným príchodom do Bratislavy o 15.47 h tak bude mať viac ako trojhodinové oneskorenie.

"Možno očakávať, že podobné meškanie bude mať aj EC vlak Jan Jesenius," informovala ZSSK. Tento spoj premáva z Hamburgu cez Prahu a Bratislavu do Budapešti. Pravidelný príchod do hlavného mesta SR má o 19.47 h.

Meškania momentálne platia aj pre vlaky, ktoré prichádzajú na Slovensko z Maďarska. EC vlak Jaroslav Hašek na trase z Budapešti cez Bratislavu do Prahy bude meškať 90 minút. Jeho pravidelný príchod na bratislavskú hlavnú stanicu býva o 16.10 h.

Oznámenie ZSSK o meškaní vlakov:

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) informuje, že povodňová situácia v Čechách a Nemecku aj naďalej ovplyvňuje pravidelnosť medzinárodných vlakov na trase Hamburg – Berlín - Praha – Bratislava – Budapešť.

EuroCity (EC) vlak 171 Hungaria, Berlín - Praha - Bratislava - Budapešť s pravidelným príchodom do Bratislavy o 15.47 h zvýšil pôvodné meškanie z 80 na 200 minút.

Dá sa očakávať, že podobné meškanie bude mať aj EC 175 Jan Jesenius, Hamburg - Praha - Bratislava - Budapešť, ktorý má do Bratislavy pravidelný príchod o 19.47 h.

Pokiaľ doteraz bola osobná železničná doprava v smere z Maďarska na Slovensko bez vážnejších mimoriadností, momentálne to už neplatí. EC 274 Jaroslav Hašek, Budapešť - Bratislava – Praha, s pravidelným príchodom do Bratislavy o 16.10 h, bude meškať 90 minút.

Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získajú cestujúci na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia +421 2448 58 188, ktoré má nepretržitú prevádzku, v zákazníckych centrách ZSSK, v osobných pokladniciach ZSSK, na emailovej adrese: info@slovakrail.sk alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.