Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

PPA: Avizované trestné podanie bude doručené prokuratúre až 3. júna

Na archívnej snímke z 15. júla 2020 budova, v ktorej sídli Generálna prokuratúra SR na Štúrovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Medzi novými skutočnosťami je aj nález, že v agende týkajúcej sa subjektu, o ktorom generálny riaditeľ v stredu hovoril na tlačovej konferencii, chýba 200 strán spisu.

Bratislava 2. júna (TASR) - Na podnet generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Jozefa Kissa bude avizované trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR doručené napokon nie 2. júna, ale až v piatok 3. júna.

Ako informovala PPA, trestné oznámenie je výsledkom mimoriadneho preverenia činnosti sekcie riadenia rizík a prevencie protispoločenskej činnosti. Keďže na základe tohto preverovania vznikli nové závažné skutočnosti, je potrebné ich dôsledne skompletizovať, a preto je potrebný väčší časový priestor. PPA považuje za dôležité, aby podané trestné oznámenie bolo kompletné a správne.

Medzi novými skutočnosťami, ktoré identifikovalo hĺbkové preverenie, je aj nález, že v agende týkajúcej sa subjektu, o ktorom generálny riaditeľ v stredu (1. 6.) hovoril na tlačovej konferencii, chýba 200 strán spisu, ktorý zamestnankyňa sekcie riadenia rizík a prevencie protispoločenskej činnosti prevzala kompletný, čo potvrdila svojím podpisom.

Podľa PPA existuje riziko, že táto časť dokumentácie skončila v rukách subjektu, ktorého sa týkala.

Ako v stredu informoval generálny riaditeľ PPA Kiss, nemenovaný zamestnanec agentúry poskytol citlivé informácie subjektu, ktorý "je v silnom konflikte s PPA a je obvinený z trestného činu subvenčného podvodu". Oznámil, že 2. júna plánuje vo veci podať trestné oznámenie.