Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

PPA: Do výzvy na sucho 2022 je možné prihlásiť sa iba do 2. novembra

Na snímke praskliny v pôde na poli pri obci Oponice v okrese Topoľčany. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Žiadosti sa musia podávať prostredníctvom systému ITMS2014+, preto je potrebná registrácia žiadateľa v DataCentre na webovom odkaze https://www.itms2014.sk/.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) pripomína oprávneným žiadateľom, že na prihlásenie sa do výzvy na poskytovanie pomoci v rámci schémy štátnej pomoci na náhradu škôd spôsobených suchom zostáva už iba niekoľko dní. Posledný deň, kedy tak môžu urobiť, je streda 2. novembra.

Žiadosti sa musia podávať prostredníctvom systému ITMS2014+, preto je potrebná registrácia žiadateľa v DataCentre na webovom odkaze https://www.itms2014.sk/. Podanie žiadosti o aktiváciu konta nenahrádza samotné podanie žiadosti o dotáciu, je iba predpokladom na jej spracovanie.

K 28. októbru mala PPA v systéme ITMS2014+ importovaných 1591 žiadostí o poskytnutie dotácie na náhradu škôd spôsobných nepriaznivou poveternostnou udalosťou, ktorú možno prirovnať k prírodnej katastrofe.

Alokovaná suma na túto výzvu je 50 miliónov eur, pričom maximálna kompenzácia na jedného chovateľa (jedno IČO) je 500.000 eur. Podnik musí mať vyrovnané záväzky voči štátu a podľa evidencie hospodárskych zvierat nesmie mať nulový stav hospodárskych zvierat k augustu 2022.