Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

PPA: Mladí pôdohospodári môžu žiadať o podporu na začatie podnikania

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Na jeden projekt je možné získať až 50.000 eur a celková alokácia výzvy predstavuje sumu 28,9 milióna eur.

Bratislava 4. júla (TASR) - Mladí poľnohospodári majú od začiatku júla až do konca septembra tohto roka možnosť žiadať od Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) podporu na začatie podnikateľskej činnosti. V pondelok o tom informovala PPA.

O podporu sa môžu uchádzať začínajúci poľnohospodári v rastlinnej aj živočíšnej výrobe, ak ich podnikateľská história nepresahuje dva roky ku dňu podania žiadosti. Na jeden projekt je možné získať až 50.000 eur a celková alokácia výzvy predstavuje sumu 28,9 milióna eur.

Žiadosti o nenávratný finančný príspevok vrátane príloh sa podávajú výlučne elektronicky prostredníctvom formulára zverejneného na portáli Slovensko.sk do elektronickej schránky PPA. "Na zabezpečenie plne elektronickej komunikácie vo vzťahu k žiadosti je potrebné, aby mal žiadateľ aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie," upozornila agentúra .

V procese konania o žiadosti o nenávratný finančný príspevok PPA neposkytuje informácie o stave ich vyhodnocovania. O konečnom výsledku vyhodnotenia žiadosti bude agentúra žiadateľa informovať písomne.