Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

PPA prijíma žiadosti o schválenie operačného programu v sektore mlieka

Na archívnej snímke z 18. decembra 2020 dojenie kráv na farme v Dubníku v okrese Nové Zámky. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Žiadatelia tak môžu urobiť od 21. októbra do 15. decembra 2022.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) vyzýva všetkých žiadateľov na predkladanie žiadostí o schválenie operačného programu (OP) skupiny výrobcov, organizácie výrobcov, združenia organizácií výrobcov v sektore mlieka a mliečnych výrobkov. Môžu tak urobiť od 21. októbra do 15. decembra 2022.

Do výzvy sa môže prihlásiť uznaná skupina výrobcov, organizácia výrobcov alebo nadnárodná organizácia výrobcov, združenie organizácií výrobcov, nadnárodné združenie organizácií výrobcov v sektore mlieka a mliečnych výrobkov alebo subjekt, ktorý podal žiadosť o uznanie do 15. októbra 2022 a ktorým do termínu podávania žiadosti o schválenie operačného programu, teda do 15. decembra 2022 nebolo uznanie zo strany ministerstva pôdohospodárstva udelené. Schválenie operačných programov je podľa PPA predpokladom oprávnenosti subjektu na finančný príspevok z fondov EÚ.

Žiadatelia majú k dispozícii príručku a podľa nej musia postupovať. V nej nájdu Formulár žiadosti, požadovaný obsah predkladaného operačného programu, ako aj proces samotnej implementácie schváleného operačného programu.

Príručka je zverejnená na webovom sídle Pôdohospodárskej platobnej agentúry v časti PPA/Programy a opatrenia/Organizácie výrobcov/Sektor mlieka a mliečnych výrobkov. Žiadatelia sú povinní postupovať v zmysle legislatívy uvedenej v príručke.