Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Šéf platobnej agentúry vyjadril podporu agroministrovi Mičovskému

Na archívnej snímke generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jaroslav Jánoš v Bratislave 25. mája 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Mičovský podľa Jánošových slov od začiatku robil všetko preto, aby vo vedení PPA prišlo k zmene, k očiste od korupčných schém a prepojení, a usiloval sa o to, aby sa PPA stala modernou inštitúciou.

Bratislava 4. júna (TASR) - Generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Jaroslav Jánoš v piatok vyjadril otvoreným listom podporu ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Jánovi Mičovskému (OĽANO), ktorý v pondelok 31. mája podal demisiu. Informoval o tom Ladislav Ďurkovič, vedúci oddelenia komunikácie PPA.

"V čase, keď sa hľadá jeho nástupca, považujem za dôležité vyjadriť nahlas svoju podporu Jánovi Mičovskému a žiadam pána premiéra a pani prezidentku Slovenskej republiky, aby jeho demisiu odmietli a aby ho menovali naspäť do vedenia rezortu," povedal Jánoš.

Mičovský v úlohe ministra podľa Jánošových slov od začiatku robil všetko preto, aby vo vedení PPA prišlo k zmene, k očiste od korupčných schém a prepojení, a usiloval sa o to, aby sa PPA stala modernou inštitúciou v rezorte pôdohospodárstva.

Počas doby svojho pôsobenia Mičovský podľa Jánoša nešetril záujmom o dianie v PPA, podporou, radami, forenzným auditom a príkazmi prispel k nastavovaniu efektívnych procesov. Robil všetko preto, aby PPA krok po kroku išla smerom k splneniu cieľov, získaniu riadnej akreditácie a stala sa rešpektovanou a dôveryhodnou inštitúciou pre pôdohospodárov.
Na archívnej snímke minister pôdohospodárstva SR Ján Mičovský (OĽANO) v Bratislave 30. marca 2021.
Foto: TASR – Pavel Neubauer

"Ján Mičovský je pre mňa zosobnením čestného, úprimného, neskorumpovateľného a pracovitého človeka, ktorý čelil obrovskému tlaku vplyvných skupín a ustál ich. V jeho osobe a v jeho charakterových vlastnostiach vidím najväčšiu záruku toho, aby sa rezort pôdohospodárstva vymanil spod rôznych vplyvov a snáh tých, ktorí si chcú naďalej deliť 'štedrý koláč' agrodotácií," zdôraznil šéf PPA.

Jánoš dodal, že o vysokej morálke Mičovského svedčí aj jeho vlastná rezignácia, ktorou prevzal na seba zodpovednosť za svoje nominácie. Dokazuje to podľa neho morálnu integritu, skutočné hodnoty, ktoré vyznáva, z ktorých neuhol a ktoré dokazuje aj svojimi skutkami. "Podanie demisie, naopak, zvyšuje jeho kredit ako čestného a neskorumpovateľného človeka," uzavrel Jánoš.