Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Pôdohospodárska platobná agentúra získala ocenenie

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Agentúra sa v rebríčku hodnotenia ocitla na popredných priečkach spomedzi 4400 verejných obstarávateľov a získala nadpriemerné hodnotenie A+.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) získala od portálu Transparex ocenenie Zodpovedný obstarávateľ za rok 2022.

Agentúra sa v rebríčku hodnotenia ocitla na popredných priečkach spomedzi 4400 verejných obstarávateľov a získala nadpriemerné hodnotenie A+. Hodnotenie A+ získalo 236 verejných obstarávateľov.

PPA spresnila, že ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022 udelila spoločnosť ProWise, a. s., ktorá portál transparex.sk prevádzkuje. Z celkového počtu 11.819 registrovaných verejných obstarávateľov na Slovensku bolo hodnotených 4400 subjektov, ktoré vlani realizovali verejné obstarávania. Medzi nimi sú samosprávy, kraje, školy, nemocnice a zdravotnícke zariadenia a ďalšie inštitúcie vrátane ministerstiev a štátnych podnikov, ako aj kultúrne inštitúcie a organizácie sociálneho zabezpečenia.

"Za toto ocenenie patrí poďakovanie zamestnancom agentúry, ktorí sú zodpovední za proces verejného obstarávania. Kvalitná príprava zákaziek a ich rýchla realizácia nám pomáha šetriť verejné financie a zvyšovať dôveryhodné postavenie agentúry v očiach verejnosti," povedal generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss.