Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Pracovné príležitosti na trhu v Handlovej ponúkalo 20 zamestnávateľov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

pracovných trhoch sa zúčastnilo 20 zamestnávateľov z rôznych regiónov Slovenska, spomenul manažér Kontaktného centra v Handlovej Tomáš Šujan.

Handlová 9. júna (TASR) - Pracovné príležitosti pre uchádzačov o zamestnanie prezentovalo v piatok na trhu v Handlovej 20 zamestnávateľov z regiónu i okolia. V poradí druhé trhy boli primárne určené pre zamestnancov, ktorí prídu o prácu v dôsledku ukončenia ťažby uhlia a boli súčasťou národného projektu Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra.

Ponuku zamestnávateľov na Námestí baníkov si prišiel pozrieť i tretiak miestnej strednej odbornej školy Juraj. Ten podľa svojich slov plánuje po dokončení školy cestovať, využiť chce pritom angličtinu, ktorú sa učí. Stretnutia priamo so zamestnávateľmi sú podľa Juraja pre zamestnancov výhodou oproti posielaniu životopisov. "Je ľahšie porozprávať sa, čo očakávajú, čo by robili," podotkol študent.

Prvý raz sa na trhoch prezentovala žilinská staviteľská spoločnosť TuCon. "Sme tu síce prvýkrát, ale v tomto regióne sme známa firma, ktorá má veľkú časť zamestnancov z hornej Nitry. Trend sa postupne mení, v minulosti bola profesia baníka predurčená pre tunelárov, v súčasnosti vývoj technológií vyžaduje, aby operátor mal skúsenosti aj s počítačmi. Stroje už totiž ovládajú počítače," ozrejmil vedúci úseku generálneho riaditeľa spoločnosti Tibor Bielokostolský.

Práca je tak podľa neho určená pre zručných ľudí, ktorí sa radi učia nové veci a neboja sa prostredia v tuneli. "Momentálne máme pokryté naše potreby, čo sa týka zamestnancov, pripravujeme však nové projekty, ako je ďalšie pokračovanie obchvatu Prešova, ktorý pôjde do realizácie začiatkom budúceho roka. Tu budeme musieť pripraviť zamestnancov hlavne pre razenie a následne pre betonáž," dodal Bielokostolský.

Na pracovných trhoch sa zúčastnilo 20 zamestnávateľov z rôznych regiónov Slovenska, spomenul manažér Kontaktného centra v Handlovej Tomáš Šujan. "Snažili sme sa, aby prevádzka firmy, ktorá sa tu zúčastní, bola čo najbližšie. Sú tu zastúpené tri okresy a firmy s celoslovenskou pôsobnosťou," priblížil Šujan. Prioritne sú trhy podľa neho určené pre klientov národného projektu, mesto, ktoré zabezpečuje kontaktné centrum, však uvítalo všetkých záujemcov o prácu.

Národný projekt zastrešuje Trenčiansky samosprávny kraj, končí v novembri tohto roka. Krajská samospráva pripravila jeho pokračovanie, zapojiť sa do neho budú môcť po novom i zamestnanci Elektrárne Nováky. Podanie žiadosti a spolufinancovanie v objeme 2,1 milióna eur schválili krajskí poslanci na svojom májovom rokovaní.