Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Pracovný portál ponúka 200 inzerátov, ktoré vyžadujú ukrajinčinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stránka sprístupnila pre ukrajinských uchádzačov o prácu aj formulár na registráciu záujmu o prácu na Slovensku v ukrajinskom, anglickom a slovenskom jazyku.

Bratislava 7. marca (TASR) - Pracovný portál Internetový sprievodca trhom práce (ISTP.sk) upravil vizuál svojej stránky a dáva do pozornosti pracovné inzeráty, ktoré sú vhodné aj pre vojenských utečencov z Ukrajiny. Na stránke je k dispozícii asi 200 inzerátov, v ktorých sa vyžaduje znalosť ukrajinského jazyka. Ide celkovo o 2500 pracovných miest. Informoval o tom projektový manažér portálu Pavol Hudec.

Stránka sprístupnila pre ukrajinských uchádzačov o prácu aj formulár na registráciu záujmu o prácu na Slovensku v ukrajinskom, anglickom a slovenskom jazyku. "Uplatnenie pre registrovaných záujemcov budú jeho zástupcovia hľadať v spolupráci s profesijnými a stavovskými organizáciami. Dotazník a pracovné ponuky sú k dispozícii na stránke www.istp.sk/help-ukraine," skonštatoval Hudec.

Aktuálne eviduje ISTP už necelé dve stovky záujemcov o prácu z Ukrajiny. Tento týždeň pribudne podľa Hudecových slov na portáli aj možnosť pre zamestnávateľov označiť svoje pracovné ponuky ako vhodné pre Ukrajincov či Ukrajinky, čím sa uľahčí prístup k práci pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou. "Inzercia pracovných ponúk cez ISTP je pre zamestnávateľov bezplatná," pripomenul Hudec.