Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Pravidlá poskytovania podpory na neprojektové opatrenia sa upravia

Na snímke vpravo minister financií SR Michal Horváth a vľavo minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jozef Bíreš počas 19. schôdze vlády Slovenskej republiky v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Novela má tiež za cieľ úpravu koeficientov prepočtu hospodárskych zvierat na dobytčie jednotky.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Pravidlá poskytovania podpory na neprojektové opatrenia Strategického plánu Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) sa upravia. Vyplýva to z návrhu novely nariadenia, ktoré v stredu na svojom rokovaní schválila vláda. Účinnosť nariadenia vlády sa navrhuje od 1. januára 2024.

"Cieľom navrhovaného nariadenia vlády je spresnenie podmienky ochrany a zosúladenie pojmov v opatrení na založenie agrolesníckeho systému na poľnohospodárskej ploche a v opatrení na založenie líniových vegetačných prvkov," priblížilo v dôvodovej správe k nariadeniu Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

Novela má tiež za cieľ úpravu koeficientov prepočtu hospodárskych zvierat na dobytčie jednotky, úpravu limitnej hodnoty rizikového prvku vo vzorke ovocia, ako aj formálnu úpravu textu nariadenia vlády.