Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Pre vodnú a leteckú dopravu chystá rezort dopravy legislatívne úpravy

Na archívnej snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. Foto: TASR - Martin Baumann

Dočasne poverený minister dopravy Andrej Doležal ozrejmil, že súčasný zákon týkajúci sa civilného letectva pochádza z roku 1998, odkedy sa už veľa zmenilo.

Bratislava 26. decembra (TASR) – Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR sa chystá verejnosti predstaviť novelu zákona o vnútrozemskej plavbe. V prípade letectva zasa finalizuje nový zákon o civilnom letectve. V koncoročnom rozhovor pre TASR to uviedol dočasne poverený minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Z pohľadu vodnej dopravy ministerstvo pokračuje v procese vytvárania kvalitného námorného registra. "Pracovať budeme na štúdiách, ktoré sú zamerané na zabezpečenie plnosplavnosti a modernizáciu vodných ciest základnej siete TEN-T," priblížil Doležal.

Zároveň ozrejmil, že súčasný zákon týkajúci sa civilného letectva pochádza z roku 1998, odkedy sa už veľa zmenilo. "Nová legislatíva bude upravovať rôzne oblasti civilného letectva, vrátane v súčasnosti veľmi diskutovanej oblasti bezpilotných lietadiel a tzv. U-space. Na novom zákone sme začali pracovať spolu s odborníkmi z praxe aj z iných rezortov ešte v lete v roku 2021," dodal.