Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Predaj firmy Hyundai vzrástol v septembri na takmer 372-tisíc áut

Foto: TASR/AP

V auguste sa predaj firmy znížil medziročne o 4,6 %, čo bol prvý mesačný pokles predaja viac než za tri roky. Dôvodom boli štrajky zamestnancov žiadajúcich zvýšenie platov.

Soul 4. októbra (TASR) - Juhokórejská automobilka Hyundai Motor zaznamenala v septembri 2012 po augustovom poklese opätovný rast predaja.

Príčinou augustového poklesu boli štrajky zamestnancov žiadajúcich zlepšenie platových podmienok.

Spoločnosť oznámila, že na celom svete predala v septembri 371.743 áut, čo znamená medziročný rast o 3,4 %. Zároveň je to najväčší predaj od júna tohto roka. Okrem ukončenia štrajkov k rastu prispelo aj zvýšenie produkcie v Číne a USA.

Aj keď údaje nie sú také, ako niektorí analytici očakávali, naznačuje to, že najdrahší štrajk v histórii má už automobilka za sebou. Analytici sa však stále obávajú dôsledkov štrajku na celý 3. štvrťrok, výsledky ktorého zverejní Hyundai na konci októbra.

V auguste sa predaj firmy znížil medziročne o 4,6 %, čo bol prvý mesačný pokles predaja viac než za tri roky. Dôvodom boli spomínané štrajky zamestnancov žiadajúcich zvýšenie platov. Juhokórejské závody sa totiž na celosvetovom predaji áut firmy podieľajú zhruba polovicou.