Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Predaj osobných áut v Nemecku v marci vzrástol o 9 percent

Mercedes SLS AMG Electric Sports Car. Brány autosalóna sa pre verejnosť otvoria v sobotu 29. septembra 2012. Foto: TASR/AP

Dopyt po osobných autách v Nemecku sa prudko zvýšil. Informovala o tom agentúra Reuters. V marci sa na nemeckom trhu predalo 323.

Berlín 2. apríla (TASR) - Dopyt po osobných autách v Nemecku sa prudko zvýšil. Informovala o tom agentúra Reuters.

V marci sa na nemeckom trhu predalo 323.000 nových vozidiel, čo je o 9 % viac ako v rovnakom období vlani, uviedol zväz nemeckých výrobcov áut VDA. To je najvýraznejší nárast predaja od augusta 2011. K zvýšeniu prispel aj fakt, že tohtoročný marec mal viac o jeden pracovný deň, počas ktorého mali predajcovia automobilov otvorené.

Za prvé tri mesiace 2015 sa v Nemecku predalo 758.000 nových osobných áut, čo je o 6 % viac ako v rovnakom období pred rokom. "Tieto čísla nám dovoľujú, aby sme boli optimistickí vzhľadom na ďalší priebeh roka," uviedol šéf VDA Matthias Wissmann.

VDA však poukázal aj na neistoty, ktorých dôvodom sú rôzne krízy po celom svete a prudký prepad ruskej ekonomiky. Tieto faktory skrývajú riziká pre nemeckú aj celoeurópsku ekonomiku.