Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Predseda parlamentu B. Kollár podpisom podporil Memorandum Pro Export

Na snímke predseda NRSR Boris Kollár (Sme rodina) počas hlasovania na 60. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave 30. marca 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Memorandum reprezentuje dopyt firiem a asociácií, ktoré spoločne reprezentujú viac ako 10.000 slovenských podnikateľských subjektov.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) podporuje celospoločenskú diskusiu ohľadom štruktúry slovenského hospodárstva a vízie ďalšieho rozvoja národnej ekonomiky na zabezpečenie efektívnej podpory slovenských podnikateľov. Informovala o tom Kancelária NR SR.

Na pondelkovom stretnutí s predsedom Rady slovenských exportérov Lukášom Parízekom vyjadril šéf parlamentu podporu slovenským podnikateľom podpisom pod Memorandum Pro Export.

Memorandum reprezentuje dopyt firiem a asociácií, ktoré spoločne reprezentujú viac ako 10.000 slovenských podnikateľských subjektov. Zároveň dokument otvára priestor na celospoločenskú diskusiu, ktorej cieľom je zlepšenie konkurencieschopnosti slovenských exportérov a zefektívnenie podpory slovenských podnikateľov.

Podpis Memoranda Pro Export predstavuje ďalší krok k zabezpečeniu predvídateľného a vyváženého hospodárskeho rastu a prosperity v SR aj vzhľadom na očakávané postpandemické obdobie zotavovania globálnej ekonomiky a implementáciu Plánu obnovy a odolnosti SR.

Toto memorandum podporili aj minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS), viac ako 20 odborníkov z praxe a akademické inštitúcie.