Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Predsedom úradu pre normalizáciu bude od 1. októbra Pavol Pavlis

Na archívnej snímke Pavol Pavlis Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rozhodnutie podľa Žitňanskej prijala vláda konsenzom, ona sama sa k nominácii nemala potrebu vyjadrovať po tom, ako si otázku vydiskutovali v materskej strane.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Novým predsedom Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo (ÚNMS) SR bude od 1. októbra 2016 bývalý minister hospodárstva Pavol Pavlis. Vymenovala ho dnes na svojom rokovaní vláda SR, ktorá zároveň z tohto postu odvolala Jozefa Mihoka.

"Koalícia vyjadrila s touto nomináciou súhlas, je to, samozrejme, nominácia strany Smer-SD," reagovala na odsúhlasenie Pavlisa podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd).

Rozhodnutie podľa Žitňanskej prijala vláda konsenzom, ona sama sa k nominácii nemala potrebu vyjadrovať po tom, ako si otázku vydiskutovali v materskej strane. "Ak sa ma pýtate, či je človek vždy osobne komfortný s rozhodnutiami koaličnej vlády, tak to je daň koaličnej vlády, že nie vždy," doplnila.

Podľa súčasného ministra hospodárstva Petra Žigu (Smer-SD) ide v prípade Pavlisa o klasickú politickú nomináciu. "Prišiel s ňou pán premiér (Robert Fico)" doplnil Žiga.