Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Premiér E. Heger: Pomoc ľuďom v núdzi predstaví vláda vo štvrtok

Na snímke premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) počas 76. rokovania vlády SR v Bratislave v stredu 20. apríla 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Koaličná rada 19. apríla opäť rokovala o balíku opatrení v súvislosti s infláciou.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Tzv. inflačnú pomoc ľuďom v núdzi predstaví vláda vo štvrtok (21. 4.). Informoval o tom v stredu po rokovaní vlády premiér Eduard Heger (OĽANO).

"Čo sa týka očakávanej pomoci občanom Slovenskej republiky, dovoľte, aby som vás pozval na štvrtkovú tlačovú besedu, kde spoločne predstavíme komplexný návrh," spresnil predseda vlády.

Koaličná rada 19. apríla opäť rokovala o balíku opatrení v súvislosti s infláciou. Podľa ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) má koaličná SaS poslednú šancu "dostať sa na palubu" tých politických strán, ktoré chcú ľuďom pomôcť. Ak by strana chcela podľa neho ostať bokom, verí, že tému budú komunikovať spoločne zvyšní traja koaliční partneri. Pripustil však, že bez SaS nebude možné systémovú zmenu v parlamente presadiť.

Riešenie je podľa Matoviča také, ktoré už predstavili na predchádzajúcich koaličných radách. Čo sa týka konkrétnej výšky pomoci, tá je podľa Matoviča "rádovo vyššia", ako bolo pôvodne odkomunikované. Pripomenul, že ide o systémové zvýšenie pomoci, nie jednorazové, preto na presadenie opatrení v parlamente treba podporu všetkých koaličných partnerov. Presadzovať to chcú podľa šéfa rezortu financií tento týždeň.