Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Premiér E. Heger: Samuel Vlčan má dôveru koalície

Na snímke zľava minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽaNO) a predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) počas hlasovania o odvolaní ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana (nominant OĽaNO) na 66. schôdzi NRSR v Bratislave 30. júna 2022. F Foto: TASR - Jaroslav Novák

Premiér podotkol, že opozícia ako argument na odvolanie uviedla dôvody, s ktorými sa dnes pasuje celý svet, a to ceny potravín.

Bratislava 30. júna (TASR) - Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO) nezapríčinil infláciu a s ňou spojený rast cien potravín, ale, naopak, navrhol riešenia tohto problému, ktorým je napríklad zastropovanie ceny základných potravín. Minister má dôveru koalície, uviedol vo štvrtok na sociálnej sieti premiér Eduard Heger (OĽANO) po neúspešnom pokuse opozície odvolať ministra v Národnej rade (NR) SR.

"Príde mi vrcholne absurdné, že minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan bol v NR SR odvolávaný na návrh strany Smer-SD, počas ktorej vlády sa z Pôdohospodárskej platobnej agentúry a štátnych pôdohospodárskych dotácií stali liahne korupcie a rodinkárstva. Poctiví pôdohospodári prichádzali o stovky miliónov eur, zatiaľ čo grófka Rošková brala peniaze na asfaltovú plochu," poznamenal Heger.

Premiér podotkol, že opozícia ako argument na odvolanie uviedla dôvody, s ktorými sa dnes pasuje celý svet, a to ceny potravín. "Za krátky čas našej vlády sa nám podarilo prinavrátiť späť Pôdohospodárskej platobnej agentúre akreditáciu a za transparentných podmienok sa vypísali stomiliónové výzvy. Pod tieto úspechy sa podpísal najmä minister Samuel Vlčan, s ktorým v očiste inštitúcie pokračujeme ďalej," dodal Heger.