Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Premiér: Rozhodnutie J. Mičovského akceptujem

Na snímke premiér SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR Martin Baumann

Mičovský v utorok oznámil, že odstúpi z funkcie. Urobiť tak chce v pondelok 31. mája. Jeho krok súvisí s dianím v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF).

Bratislava 25. mája (TASR) - Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) vníma ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽANO) ako človeka s veľkým zmyslom pre spravodlivosť. Uviedol to v reakcii na jeho ohlásenú demisiu.

"Jeho rozhodnutie akceptujem a vyjadrujem vďaku za odvedenú prácu v rezorte, v ktorom zdedil po bývalých vládach premyslený systém nezaslúžených privilégií a úplatkov. Očista tohto rezortu však bude pokračovať, rovnako ako nastavenie nových spravodlivých pravidiel v dotačnej politike," dodal Heger.

Mičovský v utorok oznámil, že odstúpi z funkcie. Urobiť tak chce v pondelok 31. mája. Jeho krok súvisí s dianím v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF).

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok (21.5.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na väzobné stíhanie v prípade siedmich obvinených osôb. Ide o osoby, ktoré Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v stredu (19.5.) v súvislosti s korupciou na SPF v rámci akcií Latifundista a Feudál.

Medzi obvinenými bola aj generálna riaditeľka SPF Gabriela B., ktorá do funkcie nastúpila za súčasnej vlády a nominoval ju Mičovský. Ministerstvo v pondelok (24.5.) prijalo jej abdikáciu. Skutočnosť, že sa orgány činné v trestnom konaní (OČTK) venujú aj nominantom súčasnej koalície podľa ministerstva potvrdzuje otvorenosť a úprimnosť protikorupčného snaženia tejto vlády.