Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

E. Heger sa zišiel so zástupcami gastrosektora

Na archívnej snímke premiér SR Eduard Heger. Foto: TASR/AP

Predseda vlády zároveň na stredu 22. decembra zvolal pracovné stretnutie medzi zástupcami gastrosektora a cestovného ruchu a rezortov zdravotníctva, hospodárstva, financií, dopravy a práce.

Bratislava 20. decembra (TASR) – Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) v pondelok na úrade vlády rokoval so zástupcami gastrosektora a cestovného ruchu o aktuálnej situácii a možných opatreniach. Zástupcovia segmentu HORECA počas stretnutia s predsedom vlády predostreli požiadavky, ktoré majú zlepšiť ich nepriaznivú situáciu, informoval Úrad vlády SR. Podnikatelia žiadajú najmä okamžité otvorenie prevádzok.

"V tejto chvíli je kľúčové vyriešiť otázku kompenzácií a čerpanie schém pomoci pre podnikateľov v gastrosektore a turizme. Hovorili sme aj o možnostiach opätovného prechodu na COVID automat. Tu je potrebné zdôrazniť, že musíme počkať na dáta týkajúce sa variantu omikron, ktorý môže automat ovplyvniť," uviedol.

Predseda vlády zároveň na stredu 22. decembra zvolal pracovné stretnutie medzi zástupcami gastrosektora a cestovného ruchu a rezortov zdravotníctva, hospodárstva, financií, dopravy a práce. Spolu s príslušnými ministrami chce riešiť zostávajúce otvorené otázky týkajúce sa tohto segmentu podnikania, ktorý najviac doplatil na epidémiu. "Momentálne je však zložitá pandemická situácia a pri prehodnocovaní opatrení musíme myslieť najmä na situáciu v nemocniciach," dodal premiér.