Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Premiér víta Kyseľovo rozhodnutie odstúpiť z funkcie

Na archívnej snímke premiér SR Eduard Heger. Foto: TASR - Martin Baumann

Za odvedenú prácu Kyseľovi ďakuje a od Vlčana bude očakávať návrh na vymenovanie nového štátneho tajomníka.

Bratislava 4. januára (TASR) - Premiér SR Eduard Heger (OĽANO) víta rozhodnutie štátneho tajomníka rezortu pôdohospodárstva Milana Kyseľa odstúpiť z funkcie. Informovala o tom jeho hovorkyňa Ľubica Janíková. Od ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana (nominant OĽANO) bude premiér očakávať návrh na vymenovanie nového štátneho tajomníka.

Premiér považuje Kyseľovo odstúpenie za dôležité gesto, ktoré potvrdzuje, že presadzovanie správnej politickej kultúry myslí súčasná koalícia vážne. "Agrorezort je ťažko skúšaný a pre minulé vládne garnitúry bol len korisťou. Musíme dôsledne chrániť krehkú dôveru, ktorú si postupne získava nielen na Slovensku, ale aj v medzinárodných inštitúciách," skonštatoval premiér.

Za odvedenú prácu Kyseľovi ďakuje a od Vlčana bude očakávať návrh na vymenovanie nového štátneho tajomníka.

O Kyseľovom rozhodnutí ponúknuť svoju funkciu ministrovi Vlčanovi informoval rezort pôdohospodárstva v utorok podvečer. Štátny tajomník sa tak rozhodol pre "mediálny lynč", ktorý sa na neho zniesol po tom, ako portál poľnoinfo.sk upozornil na podozrivé dotácie. Agrorezort mal podľa medializovaných informácií vyplatiť firme Rimanec, v ktorej Kyseľ pôsobil ako konateľ až do júna 2021, rekordných 4500 eur na ošípanú.