Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Do Prešova mieria ďalší investori

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Okrem už existujúcej firmy, ktorá by mala v meste rozšíriť svoju výrobu, sú v hre aj noví investori, ktorí by mohli vytvoriť tisíc pracovných miest.

Prešov 17. marca (TASR) – Do mesta Prešov mieria ďalší investori. Okrem už existujúcej firmy, ktorá by mala rozšíriť výrobu a zamestnať ďalších ľudí, sú podľa primátora Pavla Hagyariho v hre aj noví investori, ktorí by v časovom horizonte rok až dva mohli priniesť do mesta možno aj tisícku pracovných miest.

„O tom, že spoločnosť Lear Corporation rokuje o rozšírení výroby sme vedeli. Máme nadštandardné vzťahy s touto spoločnosťou, ak sa podarí uzavrieť dohodu medzi nimi a novým investorom, budeme radi. No aj mesto rokuje s ďalšími investormi, ktorí by mohli do priemyselného parku aj iných lokalít v meste priniesť ďalšiu prácu,“ uviedol primátor.

Spoločnosť Lear Corporation by mohla šiť kožené a textilné poťahy do áut, no stále nemajú podpísanú dohodu a v hre je aj poľská firma. Na radnici však v závere pracovného týždňa prebehlo aj rokovanie so španielskym investorom, ktorý podniká v strojárskom priemysle. Do mesta by mohol priniesť ďalších 200 pracovných miest.

„Sme vo finálnom výbere, no na rade je SARIO a ministerstvo hospodárstva,“ zhodnotil primátor. Ak sa všetko podarí, v druhej polovici roka by mohla začať fabrika fungovať. V štádiu rokovania je podľa Hagyariho aj spolupráca s ďalšími investormi. Zaplniť by mohli nielen priemyselný park, ale aj iné miesta v meste a okolí.