Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Prevádzkový zisk poisťovne Generali vlani rekordne vzrástol

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Generali očakáva, že dobré výsledky budú pokračovať aj v tomto roku.

Miláno 11. marca (TASR) - Talianska poisťovacia spoločnosť Generali oznámila za minulý rok pokles čistého zisku takmer o 35 %, viac sledovaný prevádzkový zisk však zaznamenal rast, pričom dosiahol rekordnú hodnotu. Spoločnosť tak dokázala zvládnuť negatívny vplyv koronakrízy a očakáva, že aj tohtoročné ciele sa jej podarí dosiahnuť.

Ako uviedol server RTTNews, čistý zisk najväčšej talianskej a tretej najväčšej európskej poisťovne dosiahol v minulom roku 1,74 miliardy eur. Oproti roku 2019 to znamená pokles o 34,7 %.

Upravený čistý zisk dosiahol 2,08 miliardy eur, zatiaľ čo v predchádzajúcom roku predstavoval 2,38 miliardy eur. Na akciu dosiahol upravený zisk 1,32 eura, oproti 1,52 eura v roku 2019.

Omnoho pozornejšie sledovaný prevádzkový zisk však podľa údajov agentúry Reuters vzrástol o 0,3 %, pričom dosiahol rekordných 5,21 miliardy eur.

Generali teraz očakáva, že dobré výsledky budú pokračovať aj v tomto roku. Ako povedal generálny riaditeľ Generali Philippe Donet, "po výbornom roku 2019 a výbornom roku 2020 sme v dobrej pozícii dosiahnuť pozitívne výsledky aj tento rok".