Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Prevádzku košických oceliarní po výpadku elektriny naďalej obnovujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Opätovné sprevádzkovanie závisí od mnohých faktorov.

Košice 15. augusta (TASR) – Vyčíslenie škôd po výpadku elektrického prúdu v košických oceliarňach je zatiaľ predčasné. Pre TASR to uviedol hovorca spoločnosti U. S. Steel Ján Bača s tým, že jednotlivé agregáty linky a divízne závody nabiehajú do prevádzky postupne.

Ako povedal, ich opätovné sprevádzkovanie závisí od mnohých faktorov. Či k tomu dôjde do piatka (16. 8.), nekonkretizoval. „Ak hovoríme o nejakých odstávkach, keď agregáty stáli, tak je to rádovo v pár hodinách. Čo bolo presnou príčinou výpadku sa vyšetruje a budeme to analyzovať. Pochopiteľne vieme, kde sa to stalo, ale detaily hovoriť nebudeme,“ uviedol.

Podľa jeho slov boli zamestnanci oceliarní po výpadku elektriny v areáli spoločnosti. „Z bezpečnostných dôvodov nemohli zostať tam, kde nemali elektrinu a osvetlenie nebolo dostatočné na to, aby prácu vykonávali bezpečne,“ spresnil Bača.

Zároveň dodal, že sa potvrdilo, že ľudia aj havarijné systémy zareagovali na situáciu správne.

V košických oceliarňach došlo vo štvrtok dopoludnia k výpadku elektriny, ktorý ochromil ich prevádzku. Uvedená situácia nie je podľa slov Baču v tejto železiarni bežná. Ako predtým povedal, zásluhou prijatia okamžitých opatrení nedošlo k ohrozeniu bezpečnosti zamestnancov U. S. Steel či okolitých obcí.